Yoga, Ashram Amma, Ayurveda.

Ja hem tornat del nostre viatge a l'Índia ple d'amor, benestar i alegria!

Retir Relacionat:

Yoga i Ayurveda al Massís del Montnegre - 3 dies




Més informació del retir:
del 23 al 25 de febrer
Entra a la pàgina del retir

Solicita información Sol·licita més informació


T: 93 421 9111 - 667 919 788
E: info@terrakiaviatges.com

Qui us acompanya...?


Jordi Girard
El Jordi Girard és terapeuta d'Ayurveda i s'ha format en Nutrició i Estil de Vida Ayurvèdics per l'Institut Europeu d'Estudis Vèdics (EIVS).
És fundador de Terrakia Viatges, i fa de guia durant els viatges espirituals i d'immersió cultural a l'Índia i al Sud-est asiàtic que organitzem. Aquests viatges permeten aprofundir en les nostres vides a partir de conèixer llocs meravellosos i compartir un temps en altres cultures i amb les persones que coneixem.


Miryam Castelló
Miryam Castelló és instructora de ioga per a adults, nens/es i prenatal.
Organitza retirs de Yoga i Ayurveda i viatges espirituals amb Terrakia Viatges.

"El camí del ioga és qui em guia i m'il·lumina en la meva vida. Viatjar pel món m'ha obert la ment i el meu horitzó."


Rep la nostra Newsletter




Quins dies tan bonics a l'Índia!


El Yoga als terrats davant de les palmeres a la sortida del sol, la vida plena d'amor i devoció incondicional a l'Ashram de l'Amma, els tractaments ayurvèdics en la petita clínica sobre uns penya-segats davant de l'oceà, la platja, les palmeres...


En un viatge per l'Índia sempre hi ha una llista interminable de moments especials, d'experiències úniques i sinceres que es viuen al costat de la gent del país. Us n'explicaré unes quantes que hem viscut aquests dies...


Els dies començaven sempre amb una classe de ioga a l'aire lliure, amb vistes a les palmeres que sempre ens han rodejat i veient sortir el sol mentre seguíem la classe del nostre gran professor. En Nikhil ens ha permès endinsar-nos en la pràctica de manera suau i intensa, amb paciència i diligència. Com tot a l'índia! El ioga t'ajuda a alliberar les tensions del cos i també de la ment, ens ha ajudat a sentir-nos més lliures per a poder observar sense jutjar tot el que havíem de viure a l'Índia...

Conviure amb ell aquests dies ens ha permès conèixer de prop la vida de l'Índia, quan ens explicava com entenia el món, el ioga, o quan contestava a les nostres preguntes més indiscretes... Tot un plaer compartir amb ell aquest viatge!





Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona



A Kochi, la nostra primera parada, vam reunir-nos amb en Jude i la Sophie, una bonica parella que gestiona una organització d'ajuda a la gent necessitada del seu barri. Ho fan a través del Yoga, a través d'ajudar a qui ho necessita a aconseguir viure plenament la seva vida, donant recursos materials, però sobretot i especialment, donant amor, presència i esperança al que pateix. Aquest és l'objectiu últim del ioga. Ser. Meditar amb ells i sentir la seva Presència ens va obrir el cor i el camí en el primer dia de visita per l'Índia... Quina gran arribada!





Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona

Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona



Després el passeig pels aiguamolls de Kerala, entre palmeres, canals i camps d'arròs, només sentint el soroll dels rems de l'home que guiava la barca. "Kerala és la terra de Déeeeu!!" ens cridaven feliços des d'una de les poques barques que ens vam creuar per aquells canals. I no és per menys quan et passeges entre tanta exuberància...

Uns minuts més tard ens trobàvem en mig del festival del poble, dins un gran temple, seguint la processó d'elefants engalanats, i acompanyats per una família local que ens pintava a tots un punt al front, un "tilak" ple de colors fet amb pasta de sàndal i cendres del foc sagrat...





Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona

Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona



La següent parada era l'ashram de l'Amma. Una gran comunitat que treballa per un bé comú, per a portar l'amor allà on més calgui, per a ajudar en la tasca de l'Amma de repartir amor i esperança a qui ho necessiti a través de les seves abraçades i de les tasques humanitàries que dirigeix per tot el món. A l'ashram tothom treballa sense cap altra ambició, només amb alegria, amor i amb la llum que dona viure prop d'una persona que ha entès que aquest és el sentit últim de la vida.

Viure a l'ashram durant uns dies, rebre l'abraçada de l'Amma, meditar al seu costat i al costat de tota la comunitat, treballar i col•laborar desinteressadament en la tasca de l'ashram. Aprendre a rebre i a donar amor sense esperar res a canvi, de persones que no coneixem i a persones que no veurem mai més. Això omple tots els cors de joia, dels que ja coneixíem l'Amma i dels que per primera vegada trepitjaven un ashram.





Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona



Després de 4 dies en aquell entorn marxàvem amb un gran somriure cap a Varkala un petit poblet de platja, per entrar mica en mica a la vida "real" un altre cop. I que bonic que és tot quan ho pots mirar amb uns ulls plens d'amor... Quan les teves accions tenen més sentit, quan has reflexionat i has viscut l'experiència de viure amb aquest objectiu. Perquè les dues parts són necessàries, la pràctica i la reflexió...

I de teoria i de pràctica també n'hem tingut en l'Ayurveda... Durant tot el viatge el Jordi ens explicava el que és l'Ayurveda, la medicina tradicional de l'Índia. Aquesta ciència ens fa entendre millor com ens relacionem amb el nostre entorn, mitjançant l'observació dels efectes que tenen en el nostre cos i ment l'alimentació, les nostres rutines, el clima.

I a la pràctica... en una petita clínica feta de parets de bambú i fibra de coco rebíem uns tractaments fantàstics que ens deixaven com nous. Un massatge terapèutic amb olis medicinals calents abans d'acabar amb un "Shirodhara", un raig d'oli medicinal que cau sobre el front durant 30 minuts. Les cares a la sortida no tenien preu.

L'Ayurveda és un regal de l'Univers, i tots els qui l'hem provada segur que agraïm de tot cor que existeixi!

Varkala i tot el viatge en general ens ha donat temps per a observar i per a al•lucinar amb l'Índia, per a estimar de tot cor, per a conversar en els moments de passejos, de reflexió, d'il•lusió,... per gaudir de la platja, en un magnífic hotel entre la platja i les palmeres!



Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona

Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona



L’Índia és una porta oberta a la vida. La naturalitat de les persones en el tracte diari, amb les seves mirades, la seva simpatia i la bona acollida que et donen.

És un país que manté l’estil de vida tradicional que ha donat forma a la seva cultura des de fa mil•lennis, i aquestes tradicions es mantenen vives, avui en dia encara, i conformen el dia a dia de la societat.

L'espiritualitat és una part inseparable de la cultura de l'Índia. És el reconeixement de que cada moment, cada acció de la nostra vida té un valor i un sentit. La vida de cada ésser viu, fins i tot de cada element de la natura, té un motiu per existir, és reconegut i se li atorga un valor.

No hi ha temps perdut, la vida a cada instant és valuosa i sagrada.



Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona Ioga i Ayurveda a Barcelona



Comment Box is loading comments...